naglar

fina och jag känner mig lite som en ny människa...
Ville var hemma själv med trion och det gick  ju hur bra som helst bara jag egenligen som inte vågar mig bort från hemmet... fasten jag vet att han grejar det hur bra som helst.
blev så glad när jag ringde hem o han tyckte att det var hel ok o att allt gick super bra.
mitt hjärtegull

corre hade feber när jag kom hem o tungt att andas plutten är alltså sjuk igen... fick puffa honom och en skvättt alvedon gör sussen, han är i säng nu.

här är annars lungt och stilla ville och chris har åkt på kalas typ... och mini sover gott.
lite kul när de skulle iväg.... c sa till v att du måste ju fixa barret he he sen ställde hon sig framför spegeln och fixa sitt hår... sen skulle det lånas mascara och duttas lite och sist men inte minst på med lite läppglans..

fick sov morgon idag oxå hur nice som helst, så i morron är det v som får sova lite till

i morron kommer oxå minis ena fadder på besök han skulle komma runt tio tiden. ska bli kul att träffa honom igen det var ett tag sedan nu.

tycker att valet av faddrar var ett självklart val och ett bra val till mini.. det är två personer som vi båda gillar och uppskattar mycket för den de är. ser just nu fram emot dopet ska bli en trevlig tillställning med massa trevliga människor.
även om alla inte kan komma så kommer det bli bra... blev ju en lite halv tokig helg att ha det på  men vill man ha den kyrkan och den prästen så får man anpassa sig. sen vet vi ju oxå att de som inte kan komma gärna hade varit med om det gått.

för tillfället står vi även utan lokal till dop kaffet men det reder sig nog, trist nog hade kyrkan dubbelbokat sällskaps rummet.. tråkigt men det är sånt som händer.


Tack E för en trevlig dag...

utmanning antagen

Åsa har utmanat mig. Alla svar ska börja på begynnelsebokstaven i ens namn.

1.Vad heter du? Hannah
2. Ett ord på fyra bokstäver?  Hund
3 .Flicknamn: Heidi
4. Pojknamn: Henri
5. Yrke: Hovslagare
6. Färg: havsblå
7. Klädesplagg: hängselbyxor
8. Mat: helgstek
9. Sak i badrummet: hårfön
10. Plats/stad: Helsingfors
11. En orsak att vara sen: Huvudvärk
12. Något man skriker: Helvete
13. Film: Harry potter
14. Något man kan dricka: Hälso te
15. Band: Hellraiser
16. Djur: Häst
17. Gatunamn:Hornsgatan
18. Bil: Honda
19. Sång: Härlig är jorden
20. Aktivitet med mer än en deltagare: Hoppning


Jag utmanar Eva Emma Linnea

bullar

bakade lillesyran med corre igår. Han hade sitt lilla förkläde på sig och åt väl mer deg än han bakade ut :-)
fast då är det väl som det ska.

sen flyttade vi in mat bordet till vardagsrummet och lekhörnan till köket, det blev faktiskt rikttigt bra! Är super nöjd med det resultatet oxå.

Caspian sitter nu själv i sin stol vid bordet och är nöjd med att sitta med och se vad vi gör när vi äter och så. Idag blir det Täbban med syrran och sen dropin fika på chrisans skola, för att sen åka hem och göra fiskgratäng som står på vår matsedel idag.

Nä nu ska jag hitta på något annat att flytta runt eller bygga om :-)


stackars ville undrar vart han kommit var dag han kommer hem he he eller nja inte full så illa är det men han undrar ju lite..

kan tala om att min poncho nästan är klar nu bara lite till :-)


yeeehooo

äntligen... så är det öppet mellan vardagsrummet köket. blev så fint och bra.
Ville och hans kusin Petter fixade det i söndags.
Petter har börjat riva från sitt hållOch ville från andra hålletsnillen fixar lite..tittut nu är det öppet Gumman säger VillleSkit säger Caspian vad det låter illaByggbasen inspekterarPetter stilar lite med bamse sågen i dammet




Lite bilder från konstruktionen av öppningen... bild på färdigställda resultatet kommer har inte hunnit fota det än men håll till godo med detta så länge.
Det var ju söndagsmiddag här med Olle och det blev den underbara laxen med pesto och potatis mmmm gooooott
Till efterrätt blev det guldnougat pannacota med hyvlad nougat som topping. Petters önskemål och det kan man väl få om man vill. även bild på desserten kommer tids nog så kan man suckta lite :-)

Idag har jag varit i V-T och morsat på hos Jessika i hennes nya fina lya,hon hade gjort supergoda drömmar. inte som när jag gjorde mina kolliknande mardrömmar. De såg ut som riktiga drömmar och smakade därefter, fick en doggybag med mig så jag skulle överleva färden hem. Plus att jag blev inbjuden igen som kakmonster.. tackar man för lär ju bli snart igen med tanke på det trevliga sällskapet och beroendet som kakorna framkallade.

sen hämtade jag chrisan på skolan lite sent kanske men vad gör det om hundra år när allt kommer kring. Hemma väntade lillesyrran med corren, de hade bakat sockerkaka. underbara syrra! Hongjorde corren till stans stoltaste kis när han visade upp sin fina kaka... man blir alldeles varm i hjärtat när man ser honom stolt visa upp sitt verk.

Nä nu är det dax att fortsätta virkningen... om jag ska bli klar ngn gång

lite bilder

städskåpet klartstädskåpet klart

 Vårtecken i berga

  mina trötta killar i mammas och pappas säng



Idag har corre varit hos tandläkaren. Han var super duktig visade och räknade tänderna. När han var klar fick han en tandborste och så fick han välja vad han ville ha i hemliga lådan... han valde en glittrig sköldpadda.

Hemma var farmor med mini och stor!
så det var bara jag och corre, han tyckte nog att det  var myssigt att bara gå med mig... verkade så iaf!


ska ta en promenad till berga centrum med barnen chris ska på kalas ikväll så present ska inhandlas... blir säkert en liten fika oxå när vi ändå är där.

Fixar frasse...

det är jag trall la laaaa!

Idag fick jag den stråland iden att riva ut den gamla inredningen i städskåpet. sagt och gjort hämtade kofoten igaraget sen rev jag... gick ju strålande.
sen var det då dags att regla upp för nya hyllplan mäta såga och fixa
så nu har jag fyra nya hyllor i städskåpet hela hyllor inga såna halv fjantar som var där innan, so dessutom inte rymde ngt överhuvud taget silket skappade en enorm oreda i städskåpet
plus att man fick ta ut nästan allt för att nå det man ville ha...
men som sagt nya hyllor, hela hyllor organiserat och ordnat så man hittar lätt och inte behöver tömma skåpet bara för att man ska ha ngt!
Jag är super nöjd... märks det eller!

Nu är de flesta inbjudningarna utskickade och mailade, lokal för fikat ordnat prällen fixad! väntar på besked om sång nu bara...  Himla skönt att det mesta praktiska är klart nu iaf.

I går var vi på 2 mån koll på bvc, allt ok med lillkillen läkaren konstaterade att han är ovanligt stark för sin ålder samt tidig med sina framsteg.
killen vänder på sig redan och griper tag i saker... hela jag skriker hejda dig bebisen min var liiiiiten ett tag till ha inte brottom att bli stor.
Vill hinna att bebis myssa så mycket som möjligt juuu

caspians match vikt ligger förnärvarande på   5625g och längden är 56,5cm  så han växer fasten jag vill bromsa tiden lite.... min lilla bebis.

mellisen har varit hemma idag vilken toppen kille säger jag bara, han är snäll och hjälpsam min mellan kille, gud vad jag älskar den lilla knorren.


just nu funderar jag på vad mitt nästa projekt ska bli... finns det ngt annat jag kan bygga om eller riva???

Hemma

försökte mig på att blogga i mobilen på väg hem men det gick sisådär rubrik gick att skriva men inte själva inlägget... trist!

FB där funkar allt att göra från mobilen så skööönt när man sitter länge i bilen.

Så denna helg har vi varit i Götet och grattat det gick smidigt med barnen både ditt och hem... helt underbara har de varit mellisen har spannat lattabilar lastbilar och stora ösen har suttit med näsan i boken mer eller mindre hela resan mini har väl mest sovit och ätit mellan varven.

mini gjorde entre med att kräka ner Christer... typiskt men som han själv sa... om tjejerna står för inputen står killarna för outputen med andra ord vi matar och de tar det som kommer därefter :-)
så då har jag förevigat den kommentaren som jag dessutom glatt ska dela med mig av..

landade som sagt fredag kväll åt middag och umgicks en stund sen var det dax för kojen, mini sov lite oroligt, två timmar på sin höjd sen var han vaken och åt sov två till och åt igen så höll det sig den natten vid fem var han klar vaken. Kämpade dock till sem med att få han att sova, och där gav jag upp.
Gick upp med honom gjorde kaffe och bara mös med den lilla knorren.
Lördagen tog vi en promenad till villes morbror med familj och fikade, för att sen promenera tillbaka och äta en trevlig lunch med Anneli och Christer.
Jag och mini ttog sedan en powernapp...
när vi vaknade igen så hade gästerna börjat att ströma till. Det var ett trevligt födelsedags firande, av en trevlig person.
God mat trevligt sällskap.
Söndag badade mini i A och C´s handfat nere i badrummet det var som gjort för honom dessutom verkade han trivas där som fisken i vattnet.
packade och gjorde klart det mesta för att sedan åka till Villes mamma på lunch plus att se den nya lyan i götet.

Vart lite förälskad i hennes fondtapet i köket riktigt läcker... sån skulle vara snygg i vårat sovrum!
god lunch och sedan dax för hemfärd...


mellisen är ju underbart duktig för att vara så öiten, han talade om att han var kissnödig och fick vänta ca 1 timme på att få kissa, och han höll sig!!! super duper kille! inte alltid lätt men han kunde minsan. man blir ju lite extra stolt som mamma när de klarar mer och mer..
nä nu  får det räcka för idag för nu vill min lilla mini variant ha lite mat


 

packar

åt hela familjen. Men denna gång bara för en helg så det är ju iaf skönt!
Ska åka hela familjen och gratta V storasyster

Trevligt att komma iväg en sväng men en del packande som inte alltid är varesig kul eller lätt
men det går hoppas bara att mini sommnar så jag kan fixa med resten sen.

Dax att säga hej till C som ska ill skolan nu...
Tjo

crosstrainer=sövning

lilleman sommnade som en stock när jag stod och trappade hade honom i min blåa fina bärsjal... där sov han gott bara att knytta av sig och lägga ned honom i vagnen där han fortfarande sover.
så en stund vid datorn och så en dusch

sen blir det lite tvätt och städ...
powernapp har blivit standard numera känns det som... men det är riktigt skönt!
lite lunch
sen är det nog bara att slappa eller ta en promenad
corren ska ju inte hämtas förren vid tre dagmamman ville låna honom lite. Min stora gulliga kille!

gör pannkisar till familjen idag
torsdags mat som vanligt!

sen hämtar jag c i stallet vid halv sju-sju tiden.

V blir hemma med små busarna skulle jag tro... han ska ju jobba natt sen är han ledig på fredag hoppas han sover fram tills strax innan vi ska åka till Göteborg, så han är lite utvilad.

gurgel

och tjoande hörs från golvet där mini ligger under gymet och leker... hur nöjd som helst!
Han är ett så lättsamt litet barn som är ständigt nöjd känns det som.
Sover bra äter bra bajar och kräkar lite.

sen blir han ju super nöjd med att han lyckas kontrollera sina händer så pass att han kan greppa mumintrollen på gymet. sen skrammlar de ju oxå och det är ju himlans kul...


Idag är mellan hos dagmamman en stund, så tyst här utan min lilla turbo som annars har massor av spring och saker att berätta. Oftast om lastbilar dock!
Han har fått lite nytt på rummet så nu vill han gärna att man följer med upp en stund och leker.... hur myssigt som helst.
Han och jag och legot eller bilarna...

som sagt tvätten dör inte av att vänta lite, när man nu blir bjuden på lek!

ska hämta trollet efter vilan... man längtar ju lite.
Ska nog ta en powernapp med lillkillen nu på fm oxå bara för att man kan!

för sen blir det nog full fart...

återkommer nog senare igen skulle jag tro, om jag blir lite uttråkad eller bara känner för det

morrs

en promenad till

med min vän E så skönt... att bara komma ut och traska lite me like!
 
Sen fixade hon även mina ögonbryn färg och form, super nöjd med det som vanligt när hon fixar dom...
Känner mig lite ompysslad!

nu är det dusch och sen sängen som gäller  kommer nog ligga och läsa lite som vanligt.

Tack E kram på dig

promenad

har just varit ute i ca 3 timmar med barnen.
riktigt skönt först till apoteket stora tösen behövde ha nya krämer till sin såriga torra hud... mamma fixar!
sen var vi i en ganska stor lekpark och röjde en stund.
väl hemma blev det lite lunch tror besämt att mellisen var lite trött, för han somnade med huvudet i tallriken. fniss fniss  såg så himlans kul ut...

så han sover middag och mini ligger under babygymet och knorrar missnöjt... ska göra ngt åt det sen blir det nog en power napp på soffan.
tjo hooo

Dagens schema

softa en stund
tvätten
apoteket
lunch potatis fiskpanetter morötter
softa
softa
softa
middag stuvade makaroner och köttbullar Gurka
myssa med gubben
natta minisarna
myssa med gubben


visst är jag upptagen tro inget annat!

softa är oxå en kod för leka med lego,eller bada barnen he he

mmm..

testar just nu laktos fri kost...
funkar ganska bra på min strulliga mage... över förväntan faktist!

igår känndes det som jag bara flängde runt med små killarna. först skulle mellan till läkaren och kolla öronen fick en at läkare som undrade om det var ok att han kollade självklart sa jag tänkte hur ska han annars lära sig... sen kom den ordinarie läkaren och kollade oxå!
inte värre än öronkatarr med andra ord så ska här bakas in öron i fettvadd det har bästa effekt om man sen vill slippa öron inf och det vill man ju slippa sen vill man ju slippa pencelin. Lite anti  det endast om det verkligen behövs.

sen var jag med mini till nästa läkare som konstaterade att det fortfarande är en envis undergrupp till RS men att han låter bättre nu så på rätt  väg iaf...
med andra ord så får jag kanske sova snart!!!

längtar lite faktiskt

trevlig helg

igår hade vi lasange middag här i berga
riktigt trevligt som vanligt när man har trevliga gäster.
Jag hade gjort en vegetraisk lasange med qourn färs och en med blandfärs fick även lite köttbulle tips som jag ska testa på övriga familje medlemar, Tack A

Idag ska vi till vallentuna på fika i nya fina köket ska bli riktigt spännande och se hur det blev nu när det är klart.

Corre sover middag och Ville tar en power napp till vasan med Caspian
Chris kom just ned nyduschad ska nog ta en snabbis in där jag med, ska alltså hoppa över jul och midsommar principen :-)   pssst skvallra inte på mig nu!!!


tjo!

RSS 2.0